::JUST A BLOG::
THE NERDY




ALOHA FELLAS :3 NICE TO SEE YOU HERE..ENJOY BEING HERE




Entries

Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: ME
owner: MRS. PARK
Others:   


part v "hana, dul, set! cheese!"


Hari terakhir peperiksaan sebelum cuti musim panas.........
Huh, akhirnya cuti musim panas dah tiba... yes!! Boleh jugak aku menikmati kehidupan aku yang tenang tanpa nampak muka cikgu HP yang mengjelikkan tu!! Herh!! Nampak sangat dia nak kenakan aku! Tak guna betul.. tunggulah, ada ubi ada batas... ada hari, tengok apa aku nak balas.. tiada belas kasihan akan ditunjukkanlah! Ini Yuki Hana la! Muahahahahaha!!!
Tengah Yuki sedang mentertawakan plan jahatnya untuk kenakan cikgu HP, tiba2 dia di datangi oleh dua orang lelaki yang berpakaian sut hitam yang dipadankan dengan kaca mata hitam ala2, james bond.
“cik Yuki Hana?”,kata salah seorang dari lelaki itu.
“yaa saya?”, kata Yuki sambil mengankat tangannya.
“kami ini berjumpa dengan cik Yuki Hana atas urusan yang tidak dapat dielakkan.”, kata lelaki yang kedua itu pula...
“Yuki Hana, awak dibenarkan untuk keluar..”, kata guru yang sedang bertugas untuk menjaga kelas mereka itu.
“baiklah cikgu.. terima kasih.”, lalu Yuki melangkah keluar dari kelas dan diiringi oleh dua orang lelaki itu.
“Yuki Hana, kami pekerja kepada Tuan kami... orang yang telah mengikat janji kepada keluarga awak dan dia perlukan awak sekarang.”
“huh?? Ap. . .apa. . . ? dia,. . .  Tuan perlukan saya sekarang?”, tanya Yuki yang berada dalam keadaan terkejut...
Tidak disangka2nya bahawa hari yang selalu dia elakkan akhirnya tiba jua... pertemuannya dengan orang yang telah mengikat janji kepada keluarganya itu akhirnya memanggilnya? Tapi mengapa sekarang? Adakah dia harus menunaikan janji itu sekarang? Tapi,. . .  jika dia harus melaksanakan tanggungjawab itu sekarang maka, tiada lagi harapan untuk kehidupan seperti yang diingininya itu!
Apa?? Dia. . . dia nak jumpa aku? Kenapa sekarang?? Adakah aku perlu tunaikan janji tu? Kenapa sekarang?? Kenapa sekarang Tuan?

~to be continued~


part IV "hana, dul, set! cheese!"


PART IV
Minggu peperiksaan........
Wakduh2! Susah bangat sihh exam tadi.. -_- haish.., kalau aku tak dapat macam mana yang cikgu HP tu harapkan. . . .

~Flash back~
“Yuki Hana! Saya mengharapkan sesuatu yang luar biasa dari awak dan saya nak yang luar biasa itu awak dapat buktikan kepada saya bila tiba waktu exam pertengahan tahun ini! Ada faham?!”
“tapi cikgu Hiroshi, . . . sejarah mungkinlah saya boleh tingkatkan usaha sedikit dengan lebihkan membaca, but! This is MATH we are talking about cikgu.. pleaselah. .”
“ada saya kisah? Awak yang nak jawab exam..”
“cikgu! Sebab saya yang nak jawab exam la saya beritahu cikgu awal2 ni..”
“peduli pulak saya? HAHAHAHA!! Saya tak kira ye Yuki,gred awak tak elok maka berjumpalah kita di kelas tambahan musim panas saya ok?”
“what??!! cikgu?!. . . . . . .”
“shhhsss!! Tadi awak kata sejarah awak boleh ‘kowt’ dgn lebihkan membaca?”
“erkk, saya kata ‘mungkinlah’ xde istilah ‘kowt’ pun saya guna tadi cikgu...”
“shhhss!! Mungkin is maybe and maybe is ‘kowt’! i don’t care.. betul ke tidak apa yang saya nak sampaikan tadi Yuki?”
“cikgu, banyak bezanya . . . . .”
“shhhss!! Betul ke tidak?! Jawab!”
“hmm..’BETUL SANGAT’ cikgu..”
“jadi, kenapa awak tak boleh lebihkan usaha itu kepada matematik saya?”
“erkk. . . .erkk. . . hmm. . .”
“apa erk2 hah?? Jawab2..”
“erkk.. . .saya. . .”
“kamu apa?? Pemalas kan?! Huh.. sudah! Kali ini, kalau matematik saya awak tak boleh dapat melebih 50 markah, maka kita akan berjumpa di kelas tambahan ye YUKI HANA? Muahahaha...”
~Return to present day~
“mampos aku!! Huhu.. harap lebih la dari 50markah oii!!”


~to be continued~


part III "hana, dul, set! cheese!"


PART III
Kringgggg!
Wow! Akhirnya! Habis pun waktu sekolah pun! yang aku nanti2kan.. lahaii~~ slow je aku rasa masa berjalan harini. Ingat nak lepak2lah dulu sebelum balik rumah, sebab bukannya ada siapa pun kalau aku balik. Mama dengan papa outstation macam selalu. Tinggal anak perempuan tunggal diorg ni sendirian. Abang Yukito dengan Abang Yukinara mesti takde pun.. sah2 busy memanjang.. lahaiii~ takde siapa ke nak kesiankan aku?
Yuki berbicara sendirian di dalam hatinya mengenangkan nasibnya yang sentiasa kesunyiaan itu.. alangkah “bahagia” sekali mempunyai keluarga yang sentiasa berada dekat di hati namun jauh di mata..
Ketika sedang mengelamun sendirian, Teddy sekali lagi seperti selalu yang akan menangkap gambar Yuki dari setiap sudut. Yuki yang sedang mengelamun akhirnya melepaskan keluhan perlahan lalu berpaling ke arah Teddy yang sedang menangkap gambarnya seperti selalu..

“kau memang suka tangkap gambar aku kan?? Kenapa? Aku ni fotogenik sangat ke?”,kata Yuki.
aik? Ni kali pertama Yuki tak marah aku.. kalau tidak, iya2 marah aku tangkap gambar dia.. ini tidak! Dia siap tanya aku dengan menghadiahkan aku satu senyuman yang sangat mencairkan hati lelaki aku.. eh, jap! Apa yang aku merapukan ni?’, bisik hati Teddy..
“teddy? Teddy! Weyh, kau kenapa ni? Jawablah pertanyaan aku.. haish, boleh pulak kau mengelamunkan?! Woi!”, marah Yuki yang dibiarkan bercakap sendirian..
Dia merasakan ibarat tunggul kayu yang dibiarkan bercakap sendirian sedangkan dia sedang bercakap seorang manusia.. manusia ok?!!
“HAH?? Ehh. . . apa kau tanya tadi.. sori, aku terfikir kejap tadi..”, sambung teddy yang berasa malu dengan tindakannya.
Muka teddy hampir sahaja hendak bewarna kemerahan disebabkan oleh perbuatannya sendiri yang hampir terkantoi yang dia sedang terfikir tentang Yuki. Sejak kebelakangan ini, entah mengapa tetapi teddy asyik terfikirkan dan hanya memikirkan tentang Yuki sahaja.
Di pihak yang lain, Aki Kazuo juga turut merasakan perasaan yang sama seperti Teddy. Dia masih cuba untuk merungkai kekeliruan yang dirasai olehnya itu dengan semakin mendekatkan dirinya dengan Yuki. Namun, kekeliruan itu apabila disimpulkan oleh Aki, keputusannya membawa kepada perasaannya yang tidak pernah dirasai sebelum ini iaitu cinta..
Adakah ini cinta pertama? Gadis itu telah membuatkan aku jatuh cinta pertama kepadanya. Yuki Hana. . . . . Yuki Hana? Haha, dia seorang gadis yang hebat dan penuh misteri..
“Ish!kau ni la! Aku tanya tadi, aku ni fotogenik sangat ke sampai kau asyik2 nak tangkap gambar aku aje?”, satu senyuman manis dilemparkan oleh Yuki kepada teddy yang baru sahaja sedar dari lamunannya.
“ha ah.. sebab tu la aku tengah fikir2, timbang2 samada nak jadikan kau seorang modal ke tak.. itupun kalau kau nak lah..”,spontan Teddy menjawab soalan Yuki.
“huh?! What? Me?? A model? Woa! Jauh sangat kau fikir tu Teddy.. haha, dan JANGAN BERANGAN AKU NAK JADI MODEL OK?!”, jawapan reaksi Yuki terhadap kata2 teddy tadi telah mengejutkannya sambil bangun dan mengekori Yuki yang telah jauh meninggalkannya yang masih berada di dalam kelas.
“weyh Yuki, tunggulah aku! Melawak je kowt...keke”
“bye Teddy, aku balik dulu.. stay la kau sorang2 dekat sekolah.. huhu..mana tahu kau dapat kawan baru ke?”, usik Yuki..
“weyh! Yuki, kau xnak lepak mana2 dulu ke? Bukannya family kau ada pun kalau kau balik..”, tanya Teddy kepada Yuki.
“hm.. aku tahu tu.. tapi hari nampak macam nak hujanlah.. jadi, dari aku kelencunan dengan kau, baik aku balik rumah and sambung main game sambil menikmati mochaccino yang sangat lazat orang gaji aku buatkan taw...”, kata Yuki yang jauh meninggalkan perkarangan rumahnya sambil menjelirkan lidahnya kepada Teddy..

~to be continued~

PART ii- "hana, dul, set! cheese!!"


PART II
Hari2 aku berlalu macam biasa dan kehidupan aku sangatlah membosankan.. huh.. penat! Penat hidup dalam kebosanan macam ni la!entah bila la baru boleh aku bebas.. bebas sebebas2nya dari cengkaman semua orang dan hanya hidup dalam cengkaman aku saja?? Bebas?? Haha.. aku ni lawaklah.. haish.. macam mana la pulak aku boleh lupa pasal tu.. perjanjian tu. . macam mana aku nak bebas dari perjanjian tu? Macam mana aku nak lepaskan diri dari cengkaman diorang? Aku berhak ada hidup aku.. haha.. tapi, tk mungkinlah.. that is impossible!!
Tiba2 sebatang kapur mendarat jatuh tepat pada dahi Yuki.. yuki mengeluh kesakitan.. dia memandang ke sebelah dan sedang melihat teddy dengan kameranya lagi yang sudah pasti menangkap gambarnya yang melucukan untuk mentertawakan reaksinya di dalam gambar itu..
‘siap kau teddy hensem.. memang nak kena cepuk! Boleh kau tak bagitahu pasal cikgu HISTORY yang psiko tu tengah perhatikan aku.. haha.. tunggu kau.. tunggu TEDDY!!’
“hah!! Cik Yuki! Kan saya suruh bangun! Masih berangan ye?!”, tengking cikgu sejarah mereka yang amat garang itu sambil menarik telinga Yuki untuk bangun.
“aduh2!! Histo. . . eh, maksud saya..EN. Hiroshima! Cikgu jgnlah tarik telinga saya.. sakitlah..”, rengek si Yuki meminta2 belas kasihan dari cikgunya yang agak ‘psiko’ bagi mereka..
Psiko bagi mereka itu dari segi kesungguhannya yang teramatlah sangat sehingga dia melangkah sahaja masuk ke dalam kelas, semua pelajar ibarat baru sahaja dibuaikan sehingga begitu lena.. ntah sakti apa dia pakai ntah.. selain dari sejarah, dia mengajar matematik.. tapi yang lainnya, masa matematik dia lebih garang mengalahkan ibu tiri.. semua pelajar seperti diperah2 otak kerana soalan2 yang diajukan olehnya amatlah mencabar minda.. namun, hanya seorang yang terselamat setiap kali kelasnya menjalankan PnP iaitu Teddy.. haha, lelaki itu.. Akio Daichi, dia seorang yang hebat.
“hah!! Masa matematik saya awaklah paling lemah.. saya pun tak tahu la kenapa tapi saya rasa, saya dah tempatkan awak disebelah budak yang cemerlang dalam kelas, tapi. . . ntah apa la gunanya si DAICHI ni disebelah awak kan?!”, makin di pulas2 telinga yuki sebab rasa geram yang membuak2 di dalam cikgu HP..
“cikgu! Teddy sah2 budak pandai... saya ni average joe je kowt.. apalah sangat..standard la.. tengok result la kalau ye pun..”, menjawab kepada kata2 cikgunya tadi.. yuki semakin meraung kesakitan..
“berdiri luar kelas!!!! SEKARANG YUKI HANA!!!!”, jerit cikgu HP di telinga Yuki yang tidak puas dipulasnya tadi..
Teddy yang berada ditempat duduknya seronok mentertawakan Yuki yang dimarahi cikgu HP dan setiap saat Yuki melangkah sehinggalah dia berada di luar kelas, teddy akan menangkap gambarnya..
“alahai yuki, comelnye riak muka kau! Geram aku dibuatnya..kekeke..tapikan, kau akan pandang aku ni lebih dari seorang kawan ke tak agaknya??”,berangan Teddy sendirian memikirkan tentang perasaan yang disimpannya terhadap Yuki selama ini..

~to be continued~


"hana, dul, set! cheese!"

hi kepada semua.. harini aku nak post satu karya aku :3 tajuknya ialah "Hana, Dul, Set! Cheese!"... itu tajuk official dalam sini.. kalau tajuk official dalam BM, "Gambar untuk LensaKu.".. jadi, enjoy :D


~PART I~
Zaman persekolahan yang aku benci sangat akhirnya akan berakhir tak lama saja lagi..haha, ini membuatkan aku tak sabar untuk melangkah keluar dari tempat buruk yang dipenuhi dengan orang-orang yang menjengkelkan hati aje..Aku, Yuki hana dengan ini berjanji akan terus mara dan maju ke hadapan demi masa depan aku untuk menjadi seorang designer yang berjaya!
Kringggg!!!!
“huh, akhirnya!!”, ucap Yuki sambil mengeliat..
“woi! Apa yg akhirnya tu?”, tanya kawan baiknya iaitu Teddy..
“hah? Takde apa2lah!! Keke.. aku sedang berbahagia! Janganlah kau kacau line.. sepak kang!”, sambung Yuki sambil menggayakan cara untuk sepak Teddy..
Teddy berlari ke hadapan kelas bersama kamera DSLR kepunyaannya dan . .
SNAPP! SNAP!! And SNAPP!!
“haha.. comel muka kau.. macam hulk pun ada.. Cuma warna muka kau merah je yuki”, tawa Teddy sendirian di hadapan kelas sambil melihat gambar Yuki yang ditangkapnya tadi..
Yuki berasa marah dan mengejar Teddy sehinggalah dia terlanggar seseorang..
“ouch! Sakitnya..aku ni terlanggar tiang ke orang ehh?”, melalut Yuki sendirian..
“awk ok cik?? Tak cedera di mana2 kan??”, tanya orang yang telah yuki langgar itu..
aikk?? Garaunya suara?? Sah laki... ish, ingatkan perempuan.. tapi, apa punya tak logik la aq fikir ni?? -_- dah tahu keras semacam je yang aku langgar tu, sah2 la laki..kemerapuan apakah ini semua Yuki..’, celoteh yuki sendirian dalam hati..
Tetiba, yuki terdengar suara Teddy yang seperti dimarahi seseorang..
Suara perempuan?? Apakah?? Sorang je perempuan yang boleh marah teddy dan orangnya ialah aku!! Ish, dah melebih perempuan ni!
Yuki bangun dan meniggalkan lelaki yang dilanggarnya dan terus kepada Teddy yang jaraknya tidak jauh darinya. Teddy berdiri di situ ibaratkan tiang dan membiarkan sahaja perempuan itu memarahinya.
“weyh! Dah kenapa ni? Kenapa kau marah teddy?”, marah Yuki terhadap perempuan itu.
“huh?? Teddy??”, jawab perempuan itu sambil menundingkan jarinya kepada teddy..
“yela! Sorang je yang boleh marah dia teruk2.. dan! Orangnya ialah AKU je faham?”, ucap Yuki dengan bangga sambil mencekak pinggangnya.
“hahaha! Kau ni lawak kan?? Kau mesti2nya tak kenal aku ni siapa kan? Huh.. dah memang boleh agak dari riak muka kau yang menjengkelkan tu..”, kata perempuan itu kepada Yuki dengan lagaknya..
“dan kau AKIO DAICHI! bila kau balik rumah nanti.. siap kau aku kerjakan! Huh..” herdiknya kepada Teddy sambil menyelak rambutnya..
“huh?? Teddy? Siapa perempuan tadi?? Kenapa kau biar dia cakap macam tu dekat kau?”, tnya yuki kehairanan..
“itu, kakak sepupu aku.. parents aku kan dekat luar negara, so aku tinggal dengan diorg.. dia dengan adik dia bersekolah sini..”, terang teddy..
“owh, so kalau sepupu boleh tengking2 la?? Apa masalah psiko tu??”, marah yuki bila mendengar penjelasan teddy tadi..
“yang psiko tu kakak saya.. nama dy.. Akio Kiyoko..Kiyo memang garang orangnya..”, menyampuk lelaki yang dilanggar yuki tadi..
“owh! Awak eh yang saya langgar tu?? Mintak maaf la sangat2 ye..”, kata yuki sambil menghadiahkan senyuman manisnya kepada lelaki itu..
“hi.. awak yuki kan?? Hyo selalu cerita dekat saya pasal awak..saya Aki Kazuo.. boleh panggil saya. . .”, tak sempat lelaki itu menghabiskan kata-katanya telah dipotong oleh Teddy.
“panggil je dia, bear! Haha”, kata teddy yang menyampuk tadi..
“Aki.. panggil je Aki.. xyah awak dengar cakap si Teddy tu.. mmg merapu je kerja dia..”
“owh! Hi Aki :3 boleh panggil saya . . . .”, kata-kata yuki terhenti kerana Teddy sekali lagi menyampuk dan mempermainkannya.
“panggil je minah tu red hulk, Aki! Hahaha!!”,Teddy telah pun mengambil langkah selamat dengan menjauhkan diri dari yuki terlebih dahulu kerana takut dibelasah teruk oleh Yuki..
Disebabkan dendamnya tidak terbalas tadi ketika di dalam kelas, Yuki mengambil keputusan untuk membalas dendamnya kepada Teddy dengan melemparkan kasut yang dipakainya itu. Tindakan itu lansung tidak di jangka olehnya sendiri. Ianya ibaratkan tindakan refleksi dan tidak pulak disangka olehnya bahawa balingannya tepat dan akan terkena kepala Teddy..
“adoiii!! Sakit la woii!! Kowt ye pun.. baling cuba la perlahan skit.. dah macam kena ketuk dengan cikgu History je taw!”, tengking Teddy yang sedang membara marahnya kerana dia telah cuba sedaya upaya untuk mengelak namun tetap mengena sasaran Yuki.

~to be continue~


terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata. . .???


assalammualaikum... hi semua! :3 korang mesti dah tahu kenapa aku update kan?? well, kalau aku update blog ni, semuanya pasal perasaan aku je... ok, harini aku sedih sangat... sebab aku ni bodoh... dah bodoh.. bengap... BENGONG plak tu..
sebelum tu, aku nak mintak maaf lah dulu kat sesiapa yang ada aku buat dia terasa ataupun ambil hati dengan kata2 durjana aku tu... maaf la... kata2 aku memang macam pedang skit... sebab tu la ada pepatah menyatakan bahawa... "kata2 itu lebih tajam sebilah pedang"... tapi apa kan daya.. aku ni bercakap memang tak pakai otak skit... pakai lepas je... tak fikirkan hati orang lain... maaf la.... [haish!! kenapa la mulut ni durjana sangat??!! dah la tu!! otak pulak lembap!!] 
ok, di sini. . . aku, SITI FILZAH BT AB.RAHIM.. nak mintak maaf dekat sesiapa yang terasa.. terutamanya kawan2 aku :'( aku ni bodoh.. jadi, faham2 jela... aku ni jenis manusia hati kering skit... dah tu, keras kepala plak... jadi... maaf lah ye ><


HCNY but, that person will ruin my days of my senior year!!

~HAPPY CHINESE NEW YEAR~

Gong xi, gong xi!! gong xi fa cai to all chinese people, terutamanya bias2 aq yang chinese!! :D haha.. hi to all and asslammualaikum to muslim people!!~~ waaa. . . . :'D dah lama rupanya aq xupdate blog yang satu ni.. haha.. yela.. 2014 is really a buzy year for me... well, dengan jawatan pengerusinya lagi, tugas pengawasnye lagi. . .SPM candidates lagi.. study dan bagai2 lagi ahh..~ huh, serius letih kowt klu sepanjang tahun camni.. ni pun baru sebulan dah rasa macam nak pengsan bagai nak rak.. (rasa nak tido je sebenarnya XD haha) huh, serius weyh! letih sgt.. ni tambah dengan tuisyen lagi..!! arhh!! grr~ ntah aq bleh bertahan ntah sampai SPM nanti.. huhu..

sacrifice this one whole year for your examination coming up soon Filzah ..(SPM)be PATIENCE

huhu... chill~ be keep and stay strong! yesh! haha.. btw, itu satu hal.. ni satu hal aq geram sangat dan pastinya akan menghancurkan masa bersenang-lenang aq di tahun senior ini!! arhhh!! waeyo?!! haish! huhuhu...
this is not fair!! sooooosialllll toll...! ni semua salah budak2 form 3 rr!! gatal sangat tangan nak undi capital H yg sooooodixxxx tu!! ahh!! sah lepas ni, capital H mesti keja sound aq klu aq xbertugas -_- dah la manja! suka mengadu! huhu.. pastu memandai2 suka tokok tambah cerita ori ke pasluan semua ini! haish.. serius.. aq sanggup jadi budak biasa balik klu capital H tu sound aq terlebih over.. serius! dah!!~ malas aq nak amik tahu..yg aq tahu sekarang, aq nak cuti.. dah rest secukupnya sebelum kena menghadap muka yang perasan cantik+perasan otak class A punya tu! hakkktuihhh! chaw!! adois amigo!~